VOLWASSENEN

Wat is Lifecoaching?
Een Lifecoach coacht mensen om zelf hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven vorm te geven. Hierbij worden geen adviezen gegeven , maar wordt er gezocht naar je persoonlijke bron/drijfveer. En altijd draait het om drie wezenlijke levensvragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Je hebt zelf de antwoorden op je vragen reeds in je bezit, alleen lukt het niet altijd deze antwoorden zelf te vinden. Door gebruik te maken van o.a. verschillende coachingstechnieken begeleid ik je naar de antwoorden.

 

Heb je één of meer van onderstaande vragen dan kan een lifecoach bijzonder nuttig zijn:
• Wat wil ik (in mijn loopbaan of in mijn leven)?
• Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd?
• Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
• Hoe bereik ik wat ik wil bereiken?
• Hoe leer ik beter omgaan met andere mensen?
• Hoe krijg ik een betere balans tussen werk en privé?
• Hoe leer ik “nee” zeggen?

Dit zijn maar een aantal voorbeelden, bel of mail me gerust als je een specifieke vraag hebt die hier niet tussen staat.

 

Ben je werkgever, leidinggevende of werknemer?
Ben je werkgever, leidinggevende of werknemer en heb je behoefte aan een persoonlijke coach, ook dan kun je bij mij terecht. Bijvoorbeeld om te kijken hoe je beter kunt omgaan met collega’s die anders met zaken omgaan dan jij waardoor het misschien weleens botst of je je daardoor juist terugtrekt en niet voldoende tot je recht komt. En hoe houd je je staande in een omgeving die steeds meer van je vraagt?

 

Ben je patiënt?
Ziek zijn of worden kan behoorlijk wat invloed hebben op je leven. Op je gezin, je werk, je omgeving. Ineens is alles anders. De plannen die je ooit maakte lijken wellicht verder weg dan ooit. En misschien ervaar je wel dat je lichaam je in de steek laat, dat lichaam dat je dacht zo goed te kennen. Herken je vragen als “Hoe kan ik omgaan met beperkingen die mijn ziekte met zich meebrengt? Wat maakt mij (weer) echt gelukkig? Waarom reageer ik zo anders sinds ik ziek ben?
Als Lifecoach kan ik je helpen om op een andere manier naar jezelf en jouw situatie te kijken. We ontdekken hoe je het beste uit jezelf kunt halen zodat niet de ziekte de regie over jouw leven heeft maar dat jij zelf aan het roer staat.

 

Ben je mantelzorger?
Zorg jij voor iemand die (chronisch) ziek is en dreigt de balans in jouw leven verstoord te raken? Kom je niet meer aan jezelf toe? Door lifecoaching kun je die balans weer terugvinden waardoor je niet alleen goed voor de ander, maar ook goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

 

Burn-out?

Bij een burn-out voel je je helemaal opgebrand en lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Dit is het gevolg van langdurig negeren van stressklachten en vaak ver over je eigen grenzen gaan. Je hebt soms wel maanden nodig om weer volledig te herstellen met alle gevolgen van dien. Het is dus absoluut iets waar je op tijd bij wilt zijn. In veel gevallen is er een dieper liggende oorzaak, waardoor je zo lang en zo ver over je eigen grenzen gaat en alle signalen die aanduiden dat het niet goed gaat blijft negeren.

 

"Scherp observeren, wegnemen van belemmerende gedachtes en jou versterken in je kwaliteiten, dat is de uitdaging die ik als lifecoach graag met jou aanga."

 

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Bel of mail me dan.