OVER MIJ

 

Mijn naam is Elna Westdorp-Anemaet, ik ben getrouwd, moeder van 3 zonen en werkzaam als Kindercoach, Lifecoach en Externe vertrouwenspersoon in mijn eigen praktijk.

  

Wat drijft mij?

Toen in 2013 duidelijk werd dat mijn baan op termijn zou komen te vervallen, ben ik na gaan denken over een 'plan B'. Maar ja, wat ga je doen als je al bijna je hele leven voor één werkgever werkt? In de functie die ik toen had, coachte ik collega’s op de werkvloer en dat vond ik prachtig werk om te doen. Daarnaast was ik al meer dan 10 jaar interne vertrouwenspersoon en heb ik door de jaren heen vele waardevolle gesprekken met collega’s mogen voeren. Deze ervaring wou ik niet zomaar over boord gooien. Daarnaast gaf het mij altijd veel voldoening als ik een luisterend oor kon bieden en waar mogelijk mijn collega’s kon helpen. De keuze om als zelfstandige verder te gaan in coaching was dus een logische stap. Om meer vakinhoudelijke kennis op te doen moest ik de studieboeken weer in. Een opleiding HBO Coaching heb ik met goed gevolg afgerond en daarna heb ik ook nog een opleiding voor Kindercoach gevolgd. Ja, want werken met kinderen was nog altijd een stille wens van mij. Eigenlijk had ik graag voor de klas willen staan, maar ik heb destijds een andere keuze gemaakt en ben gaan werken bij de Rabobank. Niet dat ik daar spijt van heb gehad, maar als ik nu toch een nieuwe start kon maken dan zou het mooi zijn om die stille wens in vervulling te laten gaan.

 

Eigen praktijk

Op 1 oktober 2016 kwam mijn baan daadwerkelijk te vervallen en werd het tijd om mijn 'plan B' in werking te stellen. Een kleine verbouwing was noodzakelijk om een eigen praktijk aan huis te creëren. Op 1 augustus 2017 opende ik de deuren van Coachingspraktijk Empathie. Naast individuele coaching voor kinderen, jongeren en volwassenen, bied ik een speciaal coachingsprogramma aan voor kinderen met overgewicht en een speciale training voor kinderen met leerproblemen. Als externe vertrouwenspersoon wil ik  mijn ervaring inzetten bij bedrijven die hun gedragscode nieuw leven willen inblazen, maar die het lastig vinden om dit zelf te doen. Ik heb bewust gekozen voor deze brede dienstverlening, omdat ik voor alle doelgroepen het steuntje in de rug wil en kan zijn.

 

"De reorganisatie was een situatie die ik niet kon veranderen, maar deze heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik mijn droom kon omzetten in een eigen praktijk aan huis."