OVER MIJ

 

Mijn naam is Elna Westdorp-Anemaet, ik ben getrouwd, moeder van 3 zonen en werkzaam als coach voor kinderen en jongeren in mijn eigen praktijk.

  

Wat drijft mij?

Toen in 2013 duidelijk werd dat mijn baan op termijn zou komen te vervallen, ben ik na gaan nadenken over een 'plan B'. Maar ja, wat ga je doen als je al bijna je hele leven voor één werkgever werkt? In de functie die ik toen had, coachte ik collega’s op de werkvloer en dat vond ik prachtig werk om te doen. Daarnaast was ik al meer dan 10 jaar interne vertrouwenspersoon en heb ik door de jaren heen vele waardevolle gesprekken met collega’s mogen voeren. Deze ervaring wou ik niet zomaar over boord gooien. Daarnaast gaf het mij altijd veel voldoening als ik een luisterend oor kon bieden en waar mogelijk mijn collega’s kon helpen. De keuze om als zelfstandige verder te gaan in coaching was dus een logische stap. Om meer vakinhoudelijke kennis op te doen moest ik de studieboeken weer in. Een opleiding HBO Coaching heb ik met goed gevolg afgerond en daarna heb ik ook nog een opleiding voor Kindercoach gevolgd. Ja, want werken met kinderen was nog altijd een stille wens van mij. Eigenlijk had ik graag voor de klas willen staan, maar ik heb destijds een andere keuze gemaakt en ben gaan werken bij de Rabobank. Niet dat ik daar spijt van heb gehad, maar als ik nu toch een nieuwe start kon maken dan zou het mooi zijn om die stille wens in vervulling te laten gaan.

 

Eigen praktijk

Op 1 oktober 2016 kwam mijn baan daadwerkelijk te vervallen en werd het tijd om mijn 'plan B' in werking te stellen. Een kleine verbouwing was noodzakelijk om een eigen praktijk aan huis te creëren. Op 1 augustus 2017 opende ik de deuren van Coachingspraktijk Empathie. In eerste instantie gestart in meerdere diciplines, maar al snel ging mijn voorkeur uit naar het coachen van kinderen en jongeren. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd op het gebied van kinderen/jongeren met leerproblemen. Ik ben ik gecertificeerd trainer van de training 'Ik leer leren'.