COACHINGSTECHNIEKEN

Ik maak gebruik van verschillende coachingstechnieken. Welke dat zijn hangt af van je vraag, maar ook wat bij jou past.

De technieken waar ik o.a. gebruik van maak zijn:

 

Rationeel Emotieve Theorie (RET)

De basisprincipes van de Rationeel Emotieve Theorie (RET) zijn zowel bij volwassenen als kinderen toepasbaar. De RET gaat er vanuit dat het niet de situatie zelf is die jou een bepaald gevoel geeft, maar jouw gedachten over die situatie. De situatie kun je (vaak) niet veranderen, maar jouw gedachten wel. Omdat er sprake is van een samenhang tussen gevoel, gedachten en gedrag, focust RET zich naast het ombuigen van gedachten ook op gedragsverandering om bepaalde negatieve gevoelens te veranderen. Door actieve toepassing van RET leer je om bepaalde kerngedachten die je belemmeren in je functioneren (zogenoemde irrationele gedachten) op bruikbaarheid te toetsen en te veranderen. Bij voldoende oefening verander je hiermee niet alleen je gedachten, maar ook je overtuigingen.

  

The Work van Byron Katie

The Work is een methode waarmee ik jouw belemmerende gedachten kan bevragen door middel van 4 vragen en omkeringen. Deze methode leert je om het gevoel van ongelukkig zijn te herleiden naar de bron en het daar te stoppen. http://www.thework.com/sites/thework/nederlands/ 

 

 

Transactionele Analyse(TA)

Tranactionele Analyse (TA) onderzoekt de communicatie tussen mensen en de onderliggende overtuigingen en patronen. Op die manier kunnen we begrijpen hoe mensen functioneren en communiceren en hoe zij hun persoonlijkheid uitdrukken in hun gedrag, gedachten en gevoelens. TA gaat ervan uit dat ieder mens een (kritisch of verzorgend) ouderlijk deel, een volwassen deel en een kinddeel in zich heeft. De manier waarop iemand zich gedraagt, denkt en voelt kun je altijd plaatsen binnen één van deze drie delen.

    

Alle technieken zijn ondersteunend en hebben als doel jou bewuster, onafhankelijker en authentieker te maken!